Van megoldás! Ne törődj bele a fájdalomba! BEJELENTKEZÉS: 06-70-450-7763 (Oktogon)

Derékfájás ellen térdeplőszék, labda?

2015/02/03. - írta: derekfajas.hu

labda_ules.jpgTÉRDEPLŐ SZÉK és LABDA
Amikor először ülünk bele a térdeplő székbe, szépen ki kell húzzuk magunkat. Ez jól is esik elsőre. Nem is tudunk mást csinálni, mert különben kényelmetlen, ha előre vagy hátra dőlünk, azaz nem ülünk függőlegesen...

Azonban, sokunkban a megrövidült combizomzat túlhúzza ülésnél a gerincet, megbillenti a medencét és ha akarjuk sem tudjuk tartósan megtartani magunkat a helyes tartásba. Ha mégis sikerül, az olyan nagy izommunkát igényel, hogy az izmaink hamar belefáradnak a helyes tartásba és túlfeszülnek-begörcsölnek vagy beroskadunk a székbe. Ez a görnyedt tartás pedig túlfeszíti a gerinc szalagokat és porckorongot, további fájdalmakat szülve.

A labdával hasonló gondok lehetnek. Ott külön gond lehet még ha túl alacsony a labda, vagy állandóan kigurul alólunk. Ezek a ülő alkalmatosságok nagyon jók lehetnek hosszabb távon, ha már jó a tartásunk, nincs erős izomrövidülésünk és kitartóan tudnak működni tartó izmaink.  

Like-olj minket facebook oldalonunkon, kövesd blogjainkat!

Bejelentkezés és kivizsgálás, valamint további információt itt találsz!  www.derekfajas.hu

Kapcsolódó blogok...

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://derekfajas.blog.hu/api/trackback/id/tr197137717

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása