Van megoldás! Ne törődj bele a fájdalomba! BEJELENTKEZÉS: 06-70-450-7763 (Oktogon)

FÁJDALOM= ÖRDÖGI KÖR?

2015/02/18. - írta: derekfajas.hu

Miért nem múlik a krónikus derékfájás?

fajdalom_ego_felirat.jpgA fájdalom egy természetes védekező izomreflexet okoz, így rögzítve-kímélve az ízületet vagy gerincünket. Lumbágó esetén bemerevedik a gerincizomzat, képtelenek vagyunk előre hajolni. A merevség kíméli az ízületet, segít a gyulladás csökkentésében és szerencsés esetben idővel a fájdalom, majd a görcs is feloldódik.

Ha nem oldódik???...

Sajnos gyakori, hogy az eredeti gyulladás megszűnik, de a -kezdetben hasznos-, de tartós izomgörcs válik fájdalmassá. Az izom keringése csökken összehúzott állapotban, felhalmozódnak a salakanyagok ami izomgyulladáshoz, fájdalomhoz és további görcshöz vezet. Így zárul be a fájdalom-görcs-további fájdalom-még több görcs ördögi kör.

Ezért fontos, hogy komplex kezelést kapjunk. A gyulladásos szak után kiemelten fontos a korábbi mozgások helyreállítása, a görcsös izomzat ellazítása. Ezt legjobban egyénre szabott gyógytornával érhetjük el.

Ha ez nem történik meg, akkor bennragadunk az ördögi körben. A kezdeti fájdalom védekező izom összehúzódást vált ki, kímélve a szöveteket. A szövetek mire meggyógyulnak, a védekező izomban maga károsodik és válik fájdalom forrássá, további izomgörcsöt kiváltva. A kezdeti derékfájdalom "felszalad" így akár végig a gerinc mentén a lapockáig, nyakunkra!  

Törd meg az ördögi kört, próbáld ki speciális mozgásterápiánkat!

Erről további információt itt találsz!  www.derekfajas.hu

A speciális mozgásterápiáról itt olvashatsz: www.retoning.com



Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://derekfajas.blog.hu/api/trackback/id/tr117165205

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása