Van megoldás! Ne törődj bele a fájdalomba! BEJELENTKEZÉS: 06-70-450-7763 (Oktogon)

Fájdalom a mi barátunk?

2015/02/12. - írta: derekfajas.hu

mucius.jpgA fájdalom önmagában nem kóros vagy káros. Sőt igen hasznos lehet!

AKUT FÁJDALOM
Gondoljunk a forró edényre. Ha nem küldeni testünk erős választ, tovább markolnánk az égető tárgyat. A kellemetlen fájdalom „eltávolításra” sarkal, azaz eldobjuk a forró edényt, így megússzuk a legkisebb sérüléssel. Vagyis nagyon hasznos lehet a fájdalom!

Jó példa az égéstűrő hős, Mucius Scaevola. Kevésbé látványos, de hétköznapibb probléma a cukorbetegek idegkárosodása (neuropathia), mely során elvesztik a betegek érzésüket a lábon. Így nem érzik a gyűrött zoknit, vagy követ, ami felfekvést és fekélyt okoz lábukon. Itt nincs fájdalom (kiesett az érzés), ami jelezhetné időben a károsodást!

Hasonló eset a bokaficam vagy törés, amikor olyan fájdalmas a láb, hogy rá sem tudunk lépni. Így akadályozza meg a szervezet, hogy tovább terheljük a végtagot és rontsunk a helyzeten. Ha valaki „alkoholos fájdalom csillapított” állapotban szenved el bokatörést, akkor nem érzi a fájdalmat és szét is járja törését. Ilyenkor sokkal nehezebb, sőt néha lehetetlen helyreállítani a törést.

KRÓNIKUS FÁJDALOM
A tartós vagy krónikus fájdalom más tészta. Ilyenkor beég a fájdalmas érzés, és akkor is megmarad, ha fájdalom oka megszűnik.

Erről bővebben későbbi blogunkban írunk.

Bejelentkezés és kivizsgálás, valamint további információt itt találsz!  www.derekfajas.hu

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://derekfajas.blog.hu/api/trackback/id/tr267158735

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása